Recept:
Rijke tomatensoep met gehaktballetjes
Recept
Lunchgerecht, voorgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 knoflookteen, geperst
- 100 g dik gesneden bakbacon, in stukjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 pakje gezeefde tomaten à 500 g (tomato frito)
- 1 l runderbouillon, van blokjes
- 1 laurierblad
- 250 g half-om-halfgehakt
- 1 zakje vers gesneden soepgroenten à 250 g
- 3 el verse basilicum
- zout, versgemalen peper
- extra: staafmixer
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, bacon en bleekselderij ca. 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, bouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er, met vochtige handen, kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes en soepgroenten toe aan de tomatensoep en laat in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi met basilicum. Lekker met geraspte kaas in de soep en een stuk bruin stokbrood erbij.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).