Romige zuurkoolschotel met kip
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 45 minuten stooftijd
Ingrediënten
- 100 g gerookte spekreepjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 el milde paprikapoeder
- 1 bekertje zure room à 125 ml
- 1 tl bouillonpoeder (of ¼ blokje)
- 500 g wijnzuurkool
- 4 kippenbouten
- 50 g boter
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Bak in een braadpan of stoofpan de spekreepjes in ca. 3 minuten zachtjes uit. Voeg de ui en champignons toe en bak deze 3 minuten mee. Roer het paprikapoeder erdoor. Voeg de zure room, 100 ml water, bouillonpoeder en zuurkool toe en schep om.
- Bestrooi intussen de kippenbouten met zout en peper. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de kip rondom bruin. Leg op het zuurkoolmengsel en stoof in 45 minuten gaar. Lekker met aardappelpuree.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).