Skip to main content

Farfalle met paddenstoelen en walnoten

Farfalle met paddenstoelen en walnoten
Farfalle met paddenstoelen en walnoten

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 g magere spekreepjes
  • 400 g gemengde paddenstoelen, in reepjes*
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g vlinderpasta (farfalle)
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 el platte peterselie, fijngesneden
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 40 g rucola

*Bijvoorbeeld kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en de spekreepjes ca. 3 minuten. Roer de paddenstoelen, knoflook en bosui erdoor en bak ze ca. 5 minuten mee.
  2. Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Roer de crème fraîche, de peterselie en een soeplepel pastakookvocht door het paddenstoelenmengsel. Giet de pasta af en schep hem door de paddenstoelensaus.
  3. Schep de pasta in vier pastaborden. Garneer met de walnoten en de rucola.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.