Recept
Klassieke vleesfondue
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen
Ingrediënten vleesfondue
- 200 g kipfilet
- 200 g biefstuk
- 200 g varkenshaas, in blokjes van 2 x 2 cm
- 200 g rundergehakt
- 1 l zonnebloemolie
- extra: fonduepan, rechaud (warmhouder), fonduevorken
Ingrediënten remouladesaus
- 150 ml mayonaise
- 1 zoetzure augurk, gesnipperd
- 1 el kappertjes,
- 1 hardgekookt ei, fijngeprakt
- 2 el fijngeknipte peterselie
- 1 el bieslook
- zout, peper
Bereiding vleesfondue
- Snijd 200 g kipfilet, 200 g biefstuk en 200 g varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm.
- Draai van 200 g rundergehakt mooie gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
- Verhit 1 l zonnebloemolie in de fonduepan tot 180 °C. Zet de pan voorzichtig op het rechaud. Prik per keer één stukje vlees aan fonduevork en steek in de olie. Bak in 1 minuut gaar. (Let op: niet van de fonduevork happen, want deze is gloeiend heet).
- Lekker met frites, stokbrood met kruidenboter, remouladesaus, knoflooksaus, cocktailsaus en salade met tomaat.
Bereiding remouladesaus
Meng 150 ml mayonaise, 1 gesnipperde zoetzure augurk, 1 el kappertjes, 1 fijngeprakt hardgekookt ei, 2 el fijngeknipte peterselie en 1 el bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).