Skip to main content

Zoete puntpaprika's met gekruid gehakt

Gevulde zoete puntpaprika
Gevulde zoete puntpaprika

Recept

Voorgerecht - 4 personen - ca. 15 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 zoete puntpaprika's
  • olie
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 500g half-om-halfgehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree (à 70 g)
  • peper en zout
  • 2 oud geroosterde boterhammen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 takjes rozemarijn
  • koriander

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 4 zoete puntpaprika’s over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de holle kant naar boven in een ovenschaal.

  2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak hierin in ca. 1 minuut 1 rode ui (in dunne ringen), 1  teen knoflook (uitgeperst), 1 el gerookt paprikapoeder en 1 tl kaneel.

  3. Voeg hier 500 g half-om-halfgehakt bij en bak het in ca. 5 minuten bruin.

  4. Voeg 2 blikjes tomatenpuree toe (2 × 70 g), breng op smaak met peper en zout, roer goed door en laat het gehakt in ca. 10 minuten op zacht vuur gaar worden.

  5. Maal ondertussen voor een grof paneermeel 2 oude of geroosterde boterhammen samen met 100 g Parmezaanse kaas (geraspt) en 5 takjes rozemarijn (alleen de blaadjes) fijn in een keukenmachine. 

  6. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi ze met het paneermeel.

  7. Zet in de oven en bak de gevulde paprika’s in ca. 35 minuten gaar. Garneer ze met wat koriander.

Lekker met bijvoorbeeld pilav.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.