Limoencoquilles met gember en koriander
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 100 g Japanse fijne noedels
- 2 limoenen
- 50 g koriander
- 50 g munt
- 4 el zonnebloemolie
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 2 tl geraspte gemberwortel
- 12 coquilles
- witte peper
Bereiden
- Kook 100 g Japanse fijne noedels of eventueel wat mihoen volgens aanwijzing op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan.
- Doe het sap van 2 limoenen met 50 g koriander en 50 g munt, 2 el zonnebloemolie, 1 tl bruine basterdsuiker, 2 tl geraspte gemberwortel in de blender en draai tot een dressing.
- Bestrooi 12 coquilles met witte peper en zout. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan op matig vuur en bak hierin de coquilles aan tot ze ondoorschijnend wit zijn. Draai dan om en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
- Leg de coquilles terug in een schelp met wat noedels ernaast. Schep de dressing erover en garneer eventueel nog met een paar blaadjes koriander.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).