Gemarineerde mosselen op toast
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 2 uur voorbereiden en marineren, kan een dag van tevoren , 10 minuten afmaken
Ingrediënten
- 1 kilo mosselen
- scheutje witte wijn
- 100 ml rijstazijn
- 50 g suiker
- snufje zout
- 1 el gekneusd korianderzaad
- 1 zakje tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 klein fijngehakt sjalotje
- 100 g ricotta met 1/2 geperst teentje knoflook
- 2 tl limoensap
- 2 el limoensap
- snufje suiker
- 1 el olijfolie
- 4 zeer dunne witte boterhammen (of toast Delicate thin crisp van Wasa)
- bakje ricotta
- komkommer
- korianderblaadjes
Bereiding
-
Kook 1 kilo mosselen net aan gaar in een scheutje witte wijn. Haal de mosselen uit de schelp en laat afkoelen.
-
Meng 100 ml rijstazijn met 50 g suiker, snufje zout, 1 el gekneusd korianderzaad, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 klein fijngehakt sjalotje. Marineer hierin de mosselen, minimaal 2 uur in de koelkast.
-
Meng 100 g ricotta met ½ geperst teentje knoflook, 2 tl limoenrasp en 2 el limoensap, snufje suiker en 1 el olijfolie. Dit kan allemaal een dag van te voren. Je hoeft dan de volgende dag alleen nog maar alles af te maken.
-
Rooster 4 zeer dunne witte boterhammen of neem de flinterdunne toast Delicate thin crisp (WASA).
-
Besmeer met een laagje ricotta.
-
Bedek helemaal met flinterdunne plakjes komkommer. Leg er een handje uitgelekte mosselen op en bestrooi met wat korianderblaadjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).