Skip to main content

Paddenstoelen roomsoep met katenspek

Recept

je vader brengt je paddenstoelenroomsoep op bed met een dienblad met kommetjes met sterretjes en een kerstboom

Voorgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakjes katenspek
  • 1 el olijfolie
  • 40 g gedroogde paddenstoelen
  • 25 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 500 g kastanjechampignons
  • 25 g boter
  • 1 el cognac
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • 1 el gehakte verse dille

Bereiding

  1. Bak 4 plakjes katenspek uit in 1 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. 
  2. Overgiet 40 g gedroogde paddenstoelen met kokend water. Laat ze 20 minuten wellen. Giet ze af en bewaar het welwater. Knijp de geweekte paddenstoelen goed uit. 
  3. Verhit 25 g boter in een soeppan met dikke bodem en bak hierin 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en de gewelde paddenstoelen enkele minuten aan. Zeef het welwater en voeg toe. Pureer met de staafmixer.
  4. Verwarm 1 l groentebouillon en roer de paddenstoelenpuree erdoor. Breng zachtjes aan de kook.
  5. Snijd 500 g kastanjechampignons in plakjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de champignons aan tot ze mooie bruine randjes hebben.
  6. Voeg toe aan de bouillon. Breng aan de kook.
  7. Roer er tot slot 250 ml slagroom door en warm weer goed door.
  8. Roer er op het laatst 1 el cognac, 1 el gehakte verse peterselie en 1 el gehakte verse dille door.
  9. Serveer in soepkommen en leg er een stukje gebakken katenspek bovenop.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.