Saint Marcellinkaasje uit de oven
Recept
Dessert, kaasplank - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 4 kleine Saint Marcellinkaasjes
- witte wijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder stickers of plastic verpakking van 4 kleine Saint Marcellinkaasjes, maar laat ze in het spanen bakje of aardenwerken schaaltje waarin ze worden verkocht.
- Snijd ze kruislings in, giet er een scheutje witte wijn overheen.
- Schuif in de oven en laat in 15 minuten de kaas smelten.
- Serveer de kleine kaasfondue met knapperig bruin stokbrood, vijgen en amandelen en nog wat andere harde kazen op een kaasplank.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).