Honing vanille pannacotta met passiefruitcoulis
Recept
Ingrediënten
Pannacotta
- 125 ml volle melk
- 125 ml slagroom
- 40 gram lavendelhoning
- 40 gram poedersuiker
- 2 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
Passiefruitcoulis
-
250 gram passiefruitmousse
- 125 gram poedersuiker
- 3 blaadjes gelatine
Bereiding
Pannacotta
- Leg de gelatineblaadjes in koud water om ze te weken, knijp ze uit om het overtollig water kwijt te raken.
- Snijd het vanillestokje in de lengte door en verwijder de zaadjes.
- Breng melk, slagroom, honing, het vanillestokje en de zaden aan de kook, haal ze van het vuur af en laat het geheel tien minuten trekken.
- Voeg de geweekte gelatine toe, roer en zeef het en giet het in de verrineglazen.
- Zet in de koelkast tot het uitgehard is.
Passiefruitcoulis
- Verwarm de fruitmousse en de suiker totdat de suiker geheel is opgelost.
- Week de gelatine, voeg het toe aan de mousse, roer en zeef het.
- Als de verrines met pannacottamix zijn uitgehard, giet je de coulis er over heen zodat die een tweede laag vormt.
- Strooi de Summer Snow over de pannacotta en coulis net voordat je het opdient.
- Maak het dessert af door het licht te besprenkelen met Coeur de Cognac. Op deze manier voert de licht fruitige zoetheid de boventoon