Skip to main content

Vega: Salade van nieuwe aardappel met rucola en aardbeienazijn

vega- salade van nieuwe aardappel met rucola en aardbeienazijn

Bijgerecht - 4 personen

Een recept van het Parool Proefpanel. Heerlijk met de St. Desir Sauvignon Blanc. 

Ingrediënten

  • 12 nieuwe aardappelen, formaat ei, gewassen, ongeschild
  • 150 g boter, ongezouten
  • 12 snufjes komijn, gemalen
  • sojasaus, zoute

Voor de begeleidende salade

  • paar handjes rucola
  • bosje lente-uien, heel dun gesneden
  • verse kervelblaadjes, in stukjes geknipt
  • witte wijnazijn
  • 2 aardbeien
  • olijfolie, scheutje
  • zout naar smaak

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de gewassen aardappels in een ovenschaal en zet deze in de oven gedurende 35 minuten, of zo lang nodig is om ze zacht aan te laten voelen als je er met een vork in prikt.
  • Doe dan de oven uit, zet de deur op een kier en laat ze in de oven afkoelen.
  • Maak ondertussen de salade. Doe de rucola en de lente-ui in een slaschaal, voeg de kervel toe,  een snufje zout, een flinke scheut olijfolie erover en een scheut azijn waarin je de twee aardbeien hebt geprakt.
  • Hussel luchtig om met je handen.
  • Haal de aardappelen uit de oven, maak met een scherp mes een kruis op iedere aardappel en doe in iedere opening een beetje boter, komijn en een of twee druppels sojasaus.
  • Leg de aardappels op vier bordjes en serveer met de salade.