Skip to main content

Vega: Pasta met tomaat van Harold Hamersma

Vega: Pasta met tomaat van Harold Hamersma

Recept

Hoofgerecht - 4 personen

Heerlijk recept uit het Parool van het Proefpanel die perfect combineert met de Lavis Teroldego wijn. 

Ingrediënten:

  • 5 grote, echt rijpe, zoete tomaten
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 bosje basilicum
  • 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld
  • zout
  • 500 g linguini

Bereiding 

  1. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water. 
  2. Pel ze, snijd ze in stukken, verwijder de zaadjes en hak het tomatenvlees in kleine stukjes. 
  3. Doe in een grote kom. 
  4. Voeg de olijfolie toe en de in tweeën gesneden knoflookteen. 
  5. Hak de blaadjes van de basilicum fijn en doe erbij, zo ook het zout en de chilikruimels. 
  6. Laat een paar uur afgedekt staan en haal de knoflook eruit. 
  7. Kook de linguini volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  8. Giet af en meng het tomatenmengsel er door heen. 
  9. Dien onmiddellijk op.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.