Kerst: Eendenborstfilet met granaatappelsaus
INGREDIËNTEN
- 300 ml granaatappelsap
- 1 sinaasappel geraspt en uitgeperst
- 25 ml dunne honing
- 50 gr boter ijskoud, in blokjes
- 900 gr eendenborstfilet
- handje rucola
- handje bietenblad
- granaatappelpitjes
BEREIDING
Meng het granaatappelsap, sinaasappelrasp en -sap met de honing en kook zachtjes tot de helft in. Klop de boter er met een garde door en haal van het vuur.
Snijd de huid van de eend kruislings in zodat je schuine ruitjes krijgt. Snijd alleen in het vet, niet in het vlees. Verhit een koekenpan tot zeer heet. Leg de eendenborst er op de velkant in en bak 5 min. in de droge pan. Er komt vanzelf voldoende vet vrij. Keer de eendenborst na 5 min. om en bak nog 3 min. voor rosé. Laat het vlees een paar min. rusten onder aluminiumfolie.
Warm intussen de saus nog even door. Leg de rucola en het bietenblad op een grote schaal. Snijd de eend in plakken en leg op de sla. Schenk de warme saus erover en garneer met granaatappelpitten. Lekker met aardappelknolselderijpuree en romanesco (groene torentjesbloemkool).
WIJN ERBIJ
• Pinot Noir Max Mann
• Masi Campofiorin
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).