Mosselen met frites
Ingrediënten
Voor de ravigottesaus:
- 6 el mayonaise
- 1 tl kappertjes
- 1 el bladpeterselie (fijngehakt)
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 6 kleine augurken (fijngehakt)
Voor de mosselen:
- 2 kg mosselen
- 25 g boter
- 2 tenen knoflook (gehakt)
- 1 grote prei (in ringen)
- 1⁄2 bleekselderij (fijngehakt)
- 1 winterpeen (in plakjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 15 g peterselie (fijngehakt)
- 1 laurierblad
- 250 ml witte wijn
- 1 kg frites
Bereiding
- Maak de ravigotesaus door alle ingrediënten te mengen.
- Bereid de frites volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Spoel ondertussen de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
- Verhit de boter in een mosselpan en bak hierin de knoflook en alle groenten 3 min. tot ze zacht zijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de peterselie en het laurierblad toe.
- Schenk de wijn erbij en laat aan de kook komen.
- Voeg de mosselen toe, doe het deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes koken. Schud tijdens het koken een paar keer om.
- Serveer direct vanuit de pan met de frites en ravigotesaus.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).