Mosselen op z'n Portugees
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 1 grote ui (in ringen)
- 4 tenen knoflook (fijngehakt)
- 2 el olijfolie
- 1⁄2 rode peper (fijngehakt)
- 2 tl paprikapoeder
- 300 g chorizo (in plakjes)
- 200 ml witte wijn
- 2 blikken gepelde tomaten à`400 ml
- korianderblaadjes
Bereiding
- Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
- Fruit in een mosselpan de ui en knoflook in de olie. Voeg de rode peper en het paprikapoeder toe, doe de chorizo erbij en bak mee tot deze mooi bruin is. Schenk de wijn erbij en laat die voor het grootste deel verdampen. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 min. zachtjes koken.
- Voeg de mosselen toe. Laat ze 5 min. koken tot ze opengaan en gaar zijn. Schud tijdens het koken een paar keer om. Voeg op het laatst de koriander toe.
- Serveer met stevig zuurdesembrood om de saus te deppen.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).