Pastasalade met tonijn
Ingrediënten
- 250 g pennepasta
- 7 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 tl Dijonmosterd
- 20 groene olijven
- 2 tl kappertjes
- 1⁄2 rode ui (in ringen)
- 15 gemengde kerstomaatjes
- handje rucola
- 2 el verse basilicum (gehakt + een paar extra blaadjes als garnering)
- 500 g verse tonijn
Bereiding:
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
- Maak een dressing van 6 elolijfolie, het citroensap en -rasp, de mosterd, peper en zout.
- Meng door de pasta met de olijven, kappertjes, ui, tomaatjes, rucola en het basilicum.
- 5. Verhit een grill-pan.
- Smeer de tonijn in met de rest vande olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Grill ca. 2 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de tonijn. Hij moet rosé zijn en niet te gaar worden.
- Trek de tonijn in grove stukken. Meng de helft door de salade en leg de rest er bovenop. Garneer met de basilicumblaadjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).