Recept:
Salade van aardappel en zalm - paasgerecht
Ingrediënten
- 600 g nieuwe aardappels
- 100 ml yoghurt
- 100 ml crème fraîche
- 2 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 4 el dille (fijngehakt)
- 2 sjalotten (fijngehakt)
- 100 g babyspinazie
- 600 g warm gerookte zalmmoten
Bereiding
- Kook de aardappels in de schil gaar in water met wat zout.
- Maak in de tussentijd een romige dressing van de yoghurt, crème fraîche, mosterd, olijfolie en rodewijnazijn.
- Klop het mengsel glad en breng op smaak met peper en zout. Roer de dille en de sjalot erdoor.
- Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen.
- Meng de lauwwarme aardappels met de dressing en schep de spinazie erdoor.
- Breek de zalm in grove stukken en meng de helft met de aardappels. Leg de andere helft boven op de salade.
- Bestrooi met nog wat dille en een beetje versgemalen peper.
Vegatip: vervang de zalm door vier halfhard gekookte eieren.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).