Vegetarisch
Vega: Groenebonensalade met falafel en feta
Ingrediënten
- 250 g haricots verts
- 250 g peultjes
- 200 g doperwten
- 7 el extra vergine olijfolie
- 400 g falafel
- 1 citroen (schil geraspt, 2 el sap uitgeperst)
- 2 sjalotten (zeer fijngesneden)
- 1 kleine teen knoflook (geperst)
- 300 g feta
- 2 el verse dragon (blaadjes gerist)
- 30 g gemengde sla
- 1 tl zwart sesamzaad
Bereiding
- Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook.
- Blancheer de haricots ca. 4 min., de peultjes ca. 1 min. en de doperwten ca. 30 sec.
- Spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken in een vergiet en leg ze op een grote platte schaal.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak een dressing van de rest van de olijfolie, het citroenrasp en –sap en wat peper en zout.
- Meng de sjalot en knoflook erdoor.
- Schenk de dressing over de groenten.
- Brokkel er lekker veel feta over en bestrooi met de dragon.
- Meng vlak voor het serveren de sla er door en garneer met het sesamzaad. Verdeel tot slot de falafel erover.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).