Recept:
Caesar salad met kip en croutons
Recept
Hoofgerecht - 4 personen - 50 minuten
Ingrediënten
Voor de kip:
- 6 el bloem
- 1⁄2 tl chilivlokken
- 2 eiwitten
- 3 handjes Panko broodkruim (te vinden in het Japanse schap)
- 500 g kipfilet (in stukken)
Voor de croutons:
- 3 witte zuurdesemboterhammen
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
Voor de salade:
- 4 el mayonaise
- 1⁄2 tl Franse mosterd
- 4 ansjovisfilet (in stukjes)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 tl worcestersaus
- 20 g Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
- 1 krop Romano sla (in stukken gescheurd)
- 20 g Parmezaanse kaas (flinters)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de bloem, chilivlokken en peper en zout op een bord.
- Klop de eiwitten los in een tweede bord.
- Leg het broodkruim in een derde bord.
- Haal de kip eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het broodkruim. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. gaar en knapperig. Keer halverwege om.
- Snijd de boterhammen in blokjes van 1 cm.
- Meng met de olijfolie en knoflook en bak goudbruin en knapperig.
- Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, ansjovis, knoflook en worcestersaus.
- Roer als laatste de geraspte kaas erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met de dressing en strooi de croutons en kip stukjes erover. Garneer met de kaasflinters.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).