Gevlinderde kip piripiri
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten + 12 uur marineren
Ingrediënten
- 2 kleine, hele kippen
- 6 el olijfolie
- 2tl cayennepeper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 tl pikante paprikapoeder
- sap van ½ citroen
Bereiding
- Leg de kip met de borstzijde naar beneden en knip met een wildschaap de ruggengraat eruit.
- Klap de kip open en leg met de borstkant naar boven.
- Duw de kip plat en steek er kruislings 2 metalen spiesen in om de kip on deze vorm te houden.
- Meng voor de piripirisaus de olijfolie met de cayennepeper, knoflook, paprikapoeder, citroensap, paper en zeezout.
- Smeer de kip er stevig mee in.
- Houd de overgebleven piripirisaus achter. Dek de kip af en laat een nacht in de koelkast marineren.
- Steek de barbecue aan.
- Rooster de kip op de barbecue om en om bruin en gaar in ca. 40 min., afhankelijk van de grootte en dikte van de kip.
- Serveer de kip met de achtergehouden piripirisaus.
Lekker met een salade van tomaten, komkommer, uit, koriander en een eenvoudige dressing van olijfolie en citroensap.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).