Vega: Broodje portobello
Recept
Ingrediënten
- 100 g boter (op kamertemperatuur)
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 4 takjes peterselie (fijngehakt)
- 2 takjes dragon (blaadjes fijngehakt)
- 4 grote portobello’s
- 4 hamburgerbroodjes
- mosterd
- 1 citroen
- 100 g rucola
- 50 g feta
Bereiding
- Steek de barbecue aan.
- Maak kruidenboter door de boter te mengen met de knoflook, peterselie en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
- Borstel de portobello’s schoon en vul met de kruidenboter.
- Wikkel ze één voor één in aluminiumfolie en zet op het rooster van de barbecue. Rooster ca. 15 min. tot de portobello’s gaar zijn.
- Controleer met een satéstokje. Als het stokje er heel gemakkelijk doorheen gaat, zijn ze gaar.
- Halveer de broodjes overdwars en rooster kort op de barbecue.
- Besmeer het onderste gedeelte van het broodje met mosterd.
- Beleg met wat rucola en een portobello. Kruimel er wat feta over. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met wat citroensap. Dek af met het kapje en serveer.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).