Entrecote met zeezout en groenepeperboter
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 10 minuten + 4 uur marineren
Ingrediënten
- 8 takjes verse tijm (blaadjes gerist)
- 1 takje verse rozemarijn (naaldjes gerist)
- 6 takjes bladpeterselie
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 5 el extra vergine olijfolie
- 4 entrecotes
- 75 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 el groene peperkorrels (op water)
Bereiding
- Hak de verse kruiden fijn en meng met de sjalot en knoflook door de olijfolie. Breng op smaak met wat peper.
- Smeer de entrecotes in met de marinade. Dek af en zet 4 uur in de koelkast.
- Plet de groene peperkorrels een beetje met een vork en meng door de boter.
- Leg de groenepeperboter op een stuk vershoudfolie en maak er een rolletjevan. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
- Steek de barbecue aan.
- Bestrooi de entrecotes met zeezout en rooster ca. 21⁄2 min. aan elke kant op de barbecue.
- Snijd 4 plakjes van het boterrolletje.
- Leg op het warme vlees en serveer direct.
Lekker met caesarsalade.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).