Skip to main content

Italiaanse maaltijdsoep

Recept

Italiaanse maatlijdsoep met toast en glazen wijn

Maaltijdsoep – 4 personen – 45 min

Ingrediënten

  • 2 el extra vergine olijfolie

  • 8 Catalaanse braadworstjes

  • 1 ui (in halve ringen)

  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)

  • 4 salieblaadjes (grof gehakt)

  • 4 wortels (in stukken)

  • 200 g groene kool (in dunne reepjes)
  • 1 (rundvlees)bouillonblokje

  • 200 g borlottibonen uit blik (uitgelekt)
  • 6 tomaten (gehalveerd)

  • 4 sneetjes wit zuurdesembrood

  • 4 ansjovisfilets

  • 200 g ricotta

  • 1 tl citroenrasp

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worsten om en om bruin. Zet het vuur laag en laat het vlees garen in ca. 10 min. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Bak in het overgebleven braadvet de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg de knoflook en salie
toe en schep om. Voeg wortel en groene kool toe en roerbak 1 min. mee. Schenk
er 1 l water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat ca. 20 min. zachtjes trekken.
  3. Voeg 5 min. voor einde kooktijd de bonen en tomaat toe. Snijd de worsten in stukken, doe bij de soep en laat mee opwarmen. Rooster terwijl de soep trekt het brood. Snijd en prak de ansjovis fijn. Meng met de ricotta, het citroenrasp en wat peper. Besmeer er de bruschetta's mee.
  4. Schep de soep in vier borden en leg er een bruschetta op. Serveer direct.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.