Garnalenspiezen in chorizo
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 20 minuten
Ingrediënten
- 16 grote garnalen
- 16 dikke plakken chorizo
- 1 teen knoflook
- 2 rode pepertjes
- 50 ml citroensap
- 50 ml olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl suiker
- peper en zeezout
Salade
- zak gemengde sla
- 1 rode grapefruit
- 2 avocado’s
- granaatappelpitten
- 6 el olijfolie
- 3 el azijn/citroensap
- 3 tl mosterd
- suiker
Bereiding
- Doe de knoflook, pepers (zonder zaad, in stukjes), citroensap, olijfolie, gerookt paprikapoeder, kristalsuiker, zwarte peper en zeezout in de keukenmachine en maal tot een saus. Neem de helft en zet koel weg.
- Neem de grote garnalen en plakken chorizo.
- Vouw elke garnaal om een stuk chorizo en prik twee stuks op een satéprikker. Maak zo 8 prikkers.
- Smeer in met de rest van de saus en wat olijfolie.
- Verhit de barbecue tot heet. Gril ca. 2 minuten aan iedere kant.
- Serveer met de saus die je apart hebt gehouden en wat stukken (gegrilde) citroen en een salade.
Salade
Serveer de salade met wat gemengde sla, grapefruit (in partjes en ontveld), avocado’s (in stukken) en granaat- appelpitten en een eenvoudige vinaigrette van olie, azijn/citroensap, mosterd en een mespuntje suiker.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).