Recept
Kerst: Camembert met vijgen, noten en karamel
NAGERECHT 4 PERSONEN – 20 MIN.
INGREDIËNTEN
- 1 camembert
- 50 g walnoten
- 50 g pistachenoten (gepeld)
- 50 g amandelen
- 100 g suiker
- 3 el water
- 4 verse vijgen
- 4 zadencrackers
BEREIDING:
- Leg de camembert op een snijplank en laat op kamertemperatuur komen.
- Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze een beetje beginnen te kleuren.
- Laat ze afkoelen en leg ze op de camembert.
- Maak de karamel door water en suiker aan de kook te brengen. Blijf constant roeren tot je een goudbruine karamel hebt. Let op dat je jezelf niet brandt aan de hete saus.
- Schenk de karamel voorzichtig over de noten en de kaas.
- Laat afkoelen.
- Serveer met verse vijgen en een mooie zadencracker.
Tip: Karamel is erg heet. Let op voor spetters en probeer het tijdens het koken of vlak daarna niet te proeven. Als je dit gerecht vlak na het opschenken van de karamel serveert, is de karamel hard. Voor een iets zachtere karamel laat je de kaas met karamel enkele uren staan.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).