Skip to main content
image
Gestoofde pompoen met spinazie, yoghurt en rozijnen
image

HOOFDGERECHT ā€“ GEEN VLEES OF VIS
4 PERS.
45 MIN. + 20 MIN. OVENTIJD (+ 10 MIN. WACHTTIJD)

image

INGREDIƋNTEN

1 flespompoen (schoongemaakt in blokjes van Ā± 2 cm)
6 el zonnebloem- of olijfolie
3 uien (in halve ringen)
1 rode peper (fijngesneden)
3 tenen knoflook (fijngesneden)
50 g gember (geschild en fijngesneden)
1 tl kaneel
1 el kurkuma
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
400 g kikkererwten
400 g gepelde tomaten in blik
15 g verse koriander (fijngesneden)
1 citroen (rasp + sap)
75 g rozijnen
210 g flatbread (te koop bij AH)
150 ml yoghurt
400 g spinazie

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200 Ā°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoen erover. Besprenkel met de helft van de olie en rooster in 20 min. gaar.
  • Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en roerbak hierin de ui, rode peper, knoflook en gember 5 min. Voeg de kaneel, kurkuma, komijn en gemalen koriander toe en bak nog 1 min. mee.
  • Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water en voeg toe. Voeg dan de tomaten toe, vul het lege blik met water en schenk bij de stoof. Roer door, zet het deksel half op de pan en laat 20 min. stoven.
  • Roer het citroenrasp en sap, rozijnen en pompoen door de kikkererwten en stoof 10 min. mee. Rooster ondertussen het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de yoghurt met de koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Haal de pan van het vuur en roer de spinazie er in delen door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de korianderyoghurt en het platbrood.
image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.