Skip to main content
image
Maaltijdsoep met aardappel,prei,spek en kastanjes
image

HOOFDGERECHT
4 PERS.
45 MIN. + 10 MIN. WACHTTIJD

image

INGREDIËNTEN

1 robuust spelt stokbrood 
1½ l kokend water 
1 groentebouillontablet 
30 g gedroogde paddenstoelen 
250 g gerookte spekreepjes 
2 el olijfolie 
2 uien (fijngesnipperd) 
4 stengels bleekselderij (in kleine boogjes) 
2 winterwortels (in kleine blokjes) 
5 takjes rozemarijn (blaadjes geritst) 
2 preien 
500 g vastkokende aardappels (geschild en in blokjes) 
100 g gekookte kastanjes (gehalveerd) 
15 g peterselie (fijngesneden) 
 

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bouillon van het kokende water en het bouillonblokje. Laat de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in de hete bouillon wellen. 
  • Verhit 2 el olie in een grote pan met dikke bodem en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij, wortel en rozemarijn toe en roerbak 20 min. mee. 
  • Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd de onderkant en de bovenste 2 cm eraf. Snijd de rest van de prei in stukken van 4 cm.  
  • Schenk de bouillon door een zeef bij de groenten in de pan. Voeg de prei, aardappels en kastanjes toe en breng aan de kook. Laat 30 min. koken op laag vuur met het deksel op de pan. 
  • Snijd de opgevangen paddenstoelen fijn. Voeg de paddenstoelen na 20 min. toe aan de soep. 
  • Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met het brood.  
image

Deze dranken passen perfect

De soep heeft een lekkere, frisse bite die door de superfruitige Verdejo wordt versterkt. De Chardonnay is een stuk molliger en legt de nadruk op de aardse smaak van paddenstoel en spek. Het aangename bittertje en de kruidigheid in het witte bier voegt een spannend element aan de verschillende smaken toe. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.