HOOFDGERECHT – GEEN VLEES OF VIS
4 PERS.
30 MIN.
INGREDIËNTEN
4 eieren
300 g sobanoedels
2 el sesamolie
40 g verse gember (geschild en fijngesneden)
3 tenen knoflook (fijngesneden)
3 bosuien
100 g shiitakes
140 g koningsoesterzwam
2 paksoi
2 el miso
4 el sojasaus
2 el rijstazijn
2 el honing
2 el zonnebloem- of arachideolie
2 el geroosterd zwart sesamzaad
BEREIDING
- Breng twee pannen water aan de kook. Kook in een van de pannen de eieren 7 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en houd apart. Kook in de andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel goed koud onder stromend water. Meng met de sesamolie.
- Snijd de bosui in stukken van ± 4 cm. Snijd de shiitakes in vieren. Snijd de oesterzwammen in de lengte doormidden en de helften in 4 lange plakken. Was de paksoi en snijd het blad eraf, houd apart. Snijd de stengels in stukken van ± 4 cm. Roer de miso, sojasaus, rijstazijn en honing door elkaar in een kom.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Roerbak de gember 2 min. Voeg de knoflook, bosui, en paddenstoelen toe en roerbak 10 min. Voeg na 5 min. de stengels van de paksoi toe en roerbak mee.
- Snijd de paksoibladeren in drieën. Meng de misodressing en het paksoiblad door de paddenstoelen en bak 1 min. Haal de pan van het vuur en schep de noedels er voorzichtig door.
- Verdeel de noedels met paddenstoelen over 4 borden. Snijd de eieren doormidden en leg op elk bord 1 ei. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Deze dranken passen perfect
Aroma’s van rijpe peer en zachtzoete gele appel in de Pinot Grigio verhogen het behaaglijke gevoel van de gewokte sojanoebels. De Vermentino is kruidiger en complexer waardoor het gerecht meer diepte krijgt. Het geurige, alcoholvrije Ginger Beer geeft de gember in het gerecht een pittige lift.