Skip to main content
image
Taco's met varkensvlees en wortelpickle pittige saus
image

HOOFDGERECHT ā€“
4 PERS.
40 MIN. (+ 1 UUR WACHTTIJD)

image

INGREDIƋNTEN

3 tomaten  
3 rode uien (halve ringen) 
4 schouderkarbonades (bot verwijderd) 
4 el zonnebloem- of olijfolie 
5 tenen knoflook (fijngesneden) 
100 ml chipotlesaus (La Morena bij AH) 
2 tl oregano 
1 sinaasappel (sap) 
200 g winterpeen (geschild) 
150 ml witte wijnazijn 
150 ml water 
1 tl zout 
1 el suiker 
1 laurierblad 
2 jalapeƱopepers (fijngesneden) 
15 g koriander (fijngsneden) 
3 limoenen 
15 maistortillaā€™s 
 

BEREIDING

  • Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Snijd twee uien in halve ringen. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Verhit 3 el olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees 4 min. rondom aan. Voeg de 2 gesneden uien en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de gesneden tomaat, chipotlesaus, de oregano en het sinaasappelsap toe. Leg de deksel erop en draai het vuur laag. Stoof het vlees in Ā± 1Ā½ uur gaar. Roer af en toe. Haal na 1 uur en 20 min. het deksel van de pan en zodat de saus een beetje kan inkoken. Pluk het vlees met twee vorken ā€“ het vlees moet daarvoor goed gaar zijn. 
  • Snijd ondertussen de winterpenen in de lengte in dunne repen (dunschiller of mandoline) en leg in een hittebestendige kom. Breng in een steelpan de azijn met het water, zout, suiker en het laurierblad aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Schenk het hete azijnmengsel over de wortel en laat in de koelkast afkoelen tot gebruik. 
  • Snipper ondertussen de overgebleven ui. Snijd de rest van de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van Ā± Ā½ cm. Meng de ui, tomaat, jalapeƱopepers en koriander door elkaar in een kom. Boen 1 limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de salsa. Breng op smaak met peper en zout.  
  • Snijd de rest van de limoenen in partjes. Verhit beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak 3 tortillaā€™s in 1 min. goudbruin, keer halverwege. Houd ze warm in een schone theedoek, en bak de rest van de tortillaā€™s op dezelfde manier. 
  • Beleg de tacoā€™s met het gestoofde vlees, de wortelpickle en de salsa.  
image

Deze dranken passen perfect

Doordat de Appassimento deels van ingedroogde druiven is gemaakt, komt hij zoet en fluwelig over. Dat verzacht de pikante smaak van de salsa. Niet pittig genoeg? Pak dan de kruidige Gran Sasso en spice it all up. De alcoholvrije Pinot Noir is rond, soepel en precies in evenwicht met het tacogerecht. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.