Skip to main content

Ontdek de recepten


Eggs Benedict met ham & Hollandaise saus

Eggs Benedict met ham & Hollandaise saus

Met Pasen doe je extra je best om een lekkere brunch, gourmet of diner op tafel te zetten. De perfect passende drank zorgt ervoor dat je gerecht én de drank zelf nog lekkerder smaken! Wij hebben de perfecte Borrel & Brunch combinaties voor je uitgezocht. Zo kan je optimaal genieten tijdens de paasdagen!

image

Paasbrunch - Eggs Benedict

Met deze paasklassieker sla je nooit de plank mis. Wist je dat de oorsprong van de Eggs Benedict terug gaat naar 1806!? Dit recept proberen is echt een eitje! 

Het recept

4 Personen - 25 minuten

Benodigdheden: 

  • 150g ongezouten roomboter
  • 500g verse groene asperges
  • 2tl Franse mosterd
  • 5el azijn
  • 6 middelgrote eieren
  • 4 sneetjes boule beurre brood
  • 100g gerookte Schotse zalmfilet

Bereidingswijze:

  1. Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3min. beetgaar. laat uitlekken en smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  2. Splits 1/3 van de eieren en meng de eidooiers met 1/5 van de azijn en de mosterd in de keukenmachine tot een gebonden en lichtgekleurde massa.
  3. Meng tijdens het mixen de boter er druppelsgewijs door tot een saus met de dikte van mayonaise. Voeg peper en zout toe.
  4. Breng in een pan een laag van 6cm water aan de kook. Voeg de rest van de azijn toe.
  5. Breek vervolgens 1 ei boven een kopje.
  6. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal stap 5 en 6 met de andere eieren.
  7. Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. leg de eieren op de asperges en schep de saus erover. Bestrooi met peper. 

 

Heerlijke drank combinaties

MULDERBOSCH STEEN OP HOUT 2019

  • De fruitig zuren in deze wijn zorgen voor wat lichtheid in dit gerecht terwijl de romigheid door houtrijping mooi matched met de volle smaken in het gerecht. 

POMMERY

  • De luxe rijkheid van dit gerecht gaan mooi samen met de complexe smaken van champagne, de geballanceerde zuren van de champagne zorgen daarnaast voor een mooie balans. 

LA CHOUFFE

  • Een mooi rond bier dat past bij de zachte romige smaken en goed gaat bij de natuurlijke vettigheid van de vis 
image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.