Entrecote met Sichuan- peper en basilicumboter
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 600 g entrecote aan een stuk
- 100 g roomboter
- 1 tl citroensap
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 takjes basilicum (fijngehakt)
- 1⁄2 el Sichuan peper
- 1⁄2 el zwarte peperkorrels
- 1 tl zeezout
- 2 el extra vergine olijfolie
Bereiden:
- Haal de entrecote een uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Meng de boter met het citroensap, de knoflook en de basilicum.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet koel weg.
- Stamp de twee soorten peper fijn in een vijzel en meng met het zeezout en de olijfolie.
- Smeer de entrecote in met de olie.
- Verhit een grillpan en bak de entrecote op hoog vuur in 3 min. aan beide kanten mooi bruin.
- Laat nog 5 minuten nagaren op laag vuur.
- Keer halverwege nog een keer om.
- Leg op een plank en verdeel er wat van de basilicumboter over. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees in plakken en verdeel over 4 borden.
- Serveer er wat basilicumboter bij.
Tip: Lekker met een salade en stokbrood.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).