Recept:
Frozen Margarita Oesters
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 8 oesters ijsblokjes
- 90 ml limoensap 60 ml
- tequila 250 ml
- crushed ice extra: theedoek, oestermes & blender
Bereiding
- Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes in het scharnier en wrik rustig open.
- Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Zet de oesters op een bord met ijsblokjes in de koelkast.
- Doe het limoensap, de tequila en het crushed ice in de blender. Draai alles goed door elkaar.
- Schep vlak voor het serveren 1 el van de frozen Margarita in elke oester. Garneer eventueel met een klein muntblaadje of een limoenpartje.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).