Recept:
Gamba’s met korianderlimoendressing
Recept
Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten + 1 uur
Ingrediënten
- 5 tenen knoflook (geperst)
- ½ el gedroogde pepervlokken
- ½ citroen (uitgeperst)
- 2 el zonnebloemolie
- 16 grote garnalen (ongepeld)
- 2 limoenen (uitgeperst)
- 2 el vloeibare honing
- 2 tl limoenschil (fijngeraspt)
- 5 el extra vergine olijfolie 2
- takjes koriander (blaadjes grof gehakt)
Bereiding
- Meng 4 tenen knoflook met de pepervlokken in een vijzel. Doe in een kom en voeg citroensap en de zonnebloemolie toe. Meng goed.
- Doe de garnalen op een bord en overgiet met de marinade. Laat 1 uur intrekken.
- Maak ondertussen de limoendressing door het limoensap te mengen met de rest van de knoflook, de honing, limoenschil, olijfolie en korianderblaadjes.
- Steek 30 minuten van tevoren de BBQ aan. Gril de garnalen in ca. 3 minuten om en om op de hete barbecue tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn.
- Serveer ze met de korianderlimoendressing. Lekker met gegrilde groenten en romescosaus (p. 37).