Vega: Gegrilde aubergines met mozzarella
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten
- 3 kleine aubergines
- 150 ml + 2 el extra vergine olijfolie
- 30 g basilicum
- 1 kleine teen knoflook (geperst)
- 1 el witte balsamicoazijn
- 6 takjes tijm (blaadjes gerist)
- 1 rode peper (zaad en zaadlijsten
- verwijderd)
- 2 bollen mozzarella
Bereiding:
- Snijd de aubergines in de lengte in kwarten.
- Bestrooi met wat zout en zet rechtopstaand in een vergiet.
- Laat 20 minuten uitlekken.
- Maak in de tussentijd de basilicumolie. Schenk 150 ml extra vergine olijfolie in de blender of keukenmachine en meng met de basilicum en knoflook tot een mooie kruidenolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de peper fijn.
- Meng de peper met 2 el olijfolie, de balsamicoazijn en tijmblaadjes.
- Dep de aubergines droog met keukenpapier.
- Leg in een schaal en overgiet met de marinade. Laat 10 minuten intrekken.
- Verhit de BBQ en gril de aubergines ongeveer 3 minuten aan iedere kant tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
- Leg ze op een schaal.
- Scheur de mozzarella in stukken en leg bij de aubergines.
- Overgiet met de basilicumolie.
- Serveer met een lekkere rijstsalade of bulgurschotel.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).