Recept:
Gegrilde kip met kappertjes
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERS. – 30 MIN
Ingrediënten:
- 140 g Griekse yoghurt
- ½ tl mosterd
- 2 ansjovisfilets (fijngesneden)
- 1 kleine courgette (in dunne reepjes)
- 2 groene appels (in dunne plakjes)
- 500 g venkel (heel dun gesneden)
- 2 el vers citroensap
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 el zoute kappertjes (afgespoeld en uitgelekt)
- 600 g kiphaasjes
- 2 takjes munt (alleen de blaadjes)
Bereiding:
- Maak eerst de dressing voor de salade.
- Meng hiervoor de yoghurt met de mosterd en ansjovis. Houd apart.
- Doe de courgette, appel en venkel in een schaal. Bedruppel met het citroensap.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kappertjes knapperig in 2-3 min. Haal uit de pan met de schuimspaan. Houd apart.
- Bestrooi de kip met peper en zout. Bak in dezelfde pan in ca. 5 min. gaar.
- Keer halverwege om. Bestrooi de kip met de kappertjes.
- Meng de dressing door de salade en bestrooi met de munt. Lekker met quinoa.
Dit recept komt uit het Proef! magazine maart-juni 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.