Recept:
Geroosterde sjalotten, worteltjes en geitenkaas
Recept
hoofdgerecht – 4 personen – 45 minuten
Ingrediënten
- 2 el balsamicoazijn
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 el vloeibare honing
- 4 takjes tijm (blaadjes gerist)
- 300 g kleine worteltjes (geschrapt)
- 300 g banaansjalot (gepeld en in de lengte gehalveerd)
- 200 g zachte geitenkaas
- 4 takjes bladpeterselie (fijngehakt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie, honing, tijm en wat peper en zout. Meng deze dressing door de worteltjes en banaansjalot.
- Doe in een grote ovenschaal en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de groenten zacht worden en beginnen te karamelliseren.
- Controleer tussendoor of het niet te hard gaat. Haal uit de oven.
- Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie.
Tip: Lekker met een puree van zoete aardappelen en sugarsnaps