Skip to main content

Recept:


Geroosterde sjalotten, worteltjes en geitenkaas

Geroosterde sjalotten, worteltjes en geitenkaas

Recept

Recept

hoofdgerecht – 4 personen – 45 minuten

Ingrediënten

  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 takjes tijm (blaadjes gerist)
  • 300 g kleine worteltjes (geschrapt)
  • 300 g banaansjalot (gepeld en in de lengte gehalveerd)
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 4 takjes bladpeterselie (fijngehakt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie, honing, tijm en wat peper en zout. Meng deze dressing door de worteltjes en banaansjalot.
  2. Doe in een grote ovenschaal en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de groenten zacht worden en beginnen te karamelliseren.
  3. Controleer tussendoor of het niet te hard gaat. Haal uit de oven.
  4. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie.

Tip: Lekker met een puree van zoete aardappelen en sugarsnaps

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.