Skip to main content

Goedgevulde Siciliaanse vissoep

goedgevulde siciliaanse vissoep en wijn

MAALTIJDSOEP 4 PERSONEN. – 40 MIN.

 

INGREDIËNTEN

  • 500 g zalmfilet 
  • 250 g kabeljauwfilet 
  • 400 g garnalen (rauw, ongepeld) 
  • 16 mosselen 
  • 1 sinaasappel
  •  1 blik gepelde tomaten (à 400 ml) 
  • 3 stengels bleekselderij (in stukjes) 
  • 1 venkel (in stukken) 
  • 4 laurierbladeren 
  • 5 takjes dille (fijngehakt) 
  • 150 ml extra vergine olijfolie 
  • 200 ml droge witte wijn 
  • 500 ml visbouillon

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper en zout. 
  3. Doe met de garnalen en mosselen in een ovenbestendige pan. 
  4. Snijd de oranje schil van de sinaasappel en snijd de schil in repen. 
  5. Leg de tomaten, bleekselderij, venkel, sinaasappelschil en laurierbladeren ertussen.
  6. Bestrooi met de helft van de dille. Giet de olijfolie eroverheen. 
  7. Verwarm de wijn in een steelpannetje en breng de bouillon in een apart pannetje aan de kook. Schenk over de vis en groenten in de pan. 
  8. Doe de deksel op de pan en laat 30 min. garen in de oven. 
  9. Haal uit de oven, breng eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi met de rest van de dille. 

TIP: Lekker met geroosterd brood en wat (knoflook)boter. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.