Kerst: Salade van grapefruit, vijgen en mozzarella
VOORGERECHT 4 PERSONEN - 15 MINUTEN
Ingrediënten
- 2 grapefruits
- 1 sinaasappel
- 6 verse vijgen
- 1 kleine venkel
- 6 bladen frisee sla
- 2 bollen mozzarella
- 4 el extra vergine olijfolie
- Snufje rode pepervlokken (optioneel)
- zeezout en peper
Voor de dressing
- 8 el sinaasappelsap
- 1 el citroensap
- 2 tl vloeibare honing
- 5 el extra vergine olijfolie
- zeezout en peper
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper
- Snijd de grapefruits en sinaasappel in dunne plakken. Verwijder met een mes de schil en het wit
- Snijd of scheur de vijgen in kwarten
- Snijd de venkel flinterdun m.b.v. een mandoline of een goed scherp mes
- Leg wat frisee sla op de borden
- Leg de grapefruit, sinaasappel, vijgen en venkel ertussen
- Leg er een halve bol mozzarella bij, of scheur deze ook in stukken
- Sprenkel de dressing over de salade en giet wat olijfolie over de mozzarella
- Bestrooi met zout en peper en een klein beetje gedroogde rode pepervlokken en serveer
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).