Recept
Kip uit het pannetje met citroen en koriander - paasgerecht
HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 60 MIN.
Ingrediënten
- 1 el chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 800 g kippendijen
- 2 el zonnebloemolie
- 500 ml kippenbouillon
- 50 ml citroensap
- 100 ml slagroom
- 6 takjes koriander + extra om te bestrooien
- 1 el maizena
- 400 g rijst
- 1 citroen(in kwarten)
Bereiding
- Meng de chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en zwarte peper en voeg een beetje zout toe. Smeer hier de kippendijen mee in.
- Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin. Schenk de bouillon en het citroensap erbij en breng aan de kook. Zet de pan op zo laag mogelijk vuur en laat de kip 50 min. sudderen.
- Neem de kip uit de bouillon en houd apart. Schenk de slagroom bij de bouillon en breng aan de kook. Voeg 6 takjes koriander toe. Los de maizena op in 1 el water en roer door de saus.
- Voeg de kip toe en laat de saus zachtjes koken tot hij indikt.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kip en saus met het extra korianderblad.
- Serveer de kip met de rijst en citroen.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).