Kerst: Lamsbout met salie uit de oven
Recept
hoofdgerecht 6 personen. – 1 uur
INGREDIËNTEN
- 6 blaadjes salie (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 tl zeezout
- 1 citroen (uitgeperst)
- 1 el extra vergine olijfolie + extra om in te vetten
- 1 kg lamsbout
- 6 plakjes ontbijtspek (in stukjes van 2 cm)
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Doe salie, knoflook en 1 tl zeezout in een vijzel en stamp tot een puree.
- Voeg daarna het citroensap en 1 el olijfolie toe. Roer goed door.
- Leg de lamsbout op een snijplank en maak er met een mes diepe sneetjes met een doorsnede van ca. 1 cm.
- Vul de sneetjes met de kruidige olie en stukjes ontbijtspek.
- Bestrooi de lamsbout met peper en zout en wrijf helemaal in met olijfolie.
- Leg in een passende ovenschaal en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. De kerntemperatuur moet 60 °C zijn voor rosé en 65 °C als je hem iets gaarder wilt.
TIP: Serveer met knoflook-rozemarijnaardappeltjes uit de oven en wat bloemkool.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).