Skip to main content

Recept:


Makreelrillette met mierikswortelmayo en rode biet

Makreelrillette met mierikswortelmayo en rode biet

Bereiding

  1. Meng het sap van 3 limoenen met 4 el extra vergine olijfolie, 2 tenen knofl ook, 2 el vloeibare honing, 1 tl zoete-paprikapoeder en een snufje cayenne peper. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schep 12 grote rauwe gepelde garnalen er doorheen en zet in de koelkast. Laat 1 uur intrekken.
  3. Prak 1½ avocado fi jn en meng met het sap van nog 3 limoenen, ½ rode ui (fi jngehakt) en ½ Jalapeño peper (zaad verwijderd en fi jngesneden). Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de garnalen 2 min. aan iedere kant.
  5. Verdeel wat van het avocadomengsel over 12 snackcupjes.
  6. Leg er een garnaal bovenop en bestrooi met 4 takjes peterselie of koriander (gehakt).

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.