Pappardelle met pulled pork en gremolata
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 2 1/2 uur
Ingrediënten:
- 1 kg varkensschouder/procureur of
- karbonade (in grote stukken)
- 1 ui (gesnipperd)
- 4 tenen knoflook (geperst)
- 1 el bloem
- 60 ml appelazijn
- 25 g bruine suiker
- 3 takjes tijm (blaadjes gerist)
- 1⁄2 el gerookt paprikapoeder
- 400 ml kippenbouillon (van tablet)
- 600 g gepelde tomatenblokjes
- 2 (verse) laurierblaadjes
- 400 g pappardelle
Voor de gremolata:
- 15 g bladpeterselie (zeer fijngehakt)
- 1 el geraspte citroenschil
- 1 el extra vergine olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in twee porties bruin, in ca. 5 min. per portie. Leg op een bord. Bak ondertussen de ui en knoflook zachtjes ca. 6 min. aan in het overgebleven braadvet.
- Voeg de bloem toe en roer 1 min. door. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de pappardelle, toe en roer door. Breng aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en zet in de oven. Laat 21⁄4 uur garen. Meng ondertussen de ingrediënten voor de gremolata.
- Kook de pappardelle volgens gebruiksaanwijzing.
- Haal het vlees uit de saus, trek in draadjes m.b.v. twee vorken en doe het terug in de pan.
- Serveer de saus over de pappardelle en bestrooi met wat gremolata.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).