Paas recepten:
Geitenkaassalade
LUNCHGERECHT
4 PERSONEN – 20 MIN.
± 10 MIN. OVENTIJD
Benodigdheden:
- 4 sneetjes volkoren brood
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 110 g geitenkaas naturel
- 2 el vijgenconfiture
- 1 el milde mosterd
- 1 el witte natuurazijn
- 4 mandarijn
- 75 g rucolaslamelange
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd alle sneetjes brood kruislings door, zodat je 4 driehoekjes uit elke snee haalt. Bestrijk de driehoekjes met ⅓ van de olie en bestrooi deze met rozemarijn. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de geitenkaas in het midden.
- Bak het brood en de kaas samen ca. 8 min. in het midden van de oven. Haal het brood uit de oven en bak de geitenkaas nog 2¬-3 min. verder op de grillstand, totdat de bovenkant van de kaas goudbruin kleurt.
- Roer ondertussen de vijgenconfiture los. Voeg hier de mosterd, azijn en de overgebleven olie aan toe, zodat er een dressing ontstaat. Pel de mandarijnen en haal de parten uit elkaar.
- Verdeel de sla over de borden en verdeel daar de parten mandarijn en croutons over. Verbrokkel de geitenkaas erover. Besprenkel met de dressing.
KLEIN CONSTANTIA SAUVIGNON BLANC
Normaal gesproken drink je wijnen van de druif sauvignon blanc zo jong en zo fris mogelijk. Zo niet bij de Sauvignon Blanc van het Zuid-Afrikaanse topdomein Klein Constantia. Om te beginnen laten ze de wijn 7 maanden rijpen sur lie: op de dode gistcellen. Dat geeft extra diepgang en lengte aan de wijn. Hierdoor kan je deze wijn drinken tot 5 jaar na het oogstjaar. Hij is verfrissend en aromatisch met de geur van grapefruit en kruisbessen. Heerlijk om te schenken bij sushi of een salade met geitenkaas en granaatappel.