Skip to main content

Recept


Pasta met varkensschouder en tomaten

Pasta met varkensschouder en tomaten

Recept

Hoofdgerecht - 4-6 personen - 2 uur en 30 min. (Incl. 2 uur oventijd)

Ingredienten

  • 1 el extra vergine olijfolie 
  • 800 g varkensschouder (in grote stukken) 
  • 1 ui 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 el tarwebloem 
  • 1 el bruine suiker 
  • 4 el appelazijn + extra 
  • 2 el tijmblaadjes 
  • 250 ml kippenbouillon 
  • 400 g gepelde tomaten 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 2 el Worcestershire sauce + extra
  •  1 el gerookt-paprikapoeder + extra 
  • snufje cayennepeper 
  • 400 g pappardelle

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem die ook in de oven kan en braad de varkensschouder rondom in 5 min. bruin. 
  3. Neem uit het bakvet en leg op een bord om de vleessappen op te vangen. Voeg de ui toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak 6 min. 
  4. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. Voeg de suiker, azijn en tijm toe en roer erdoor. Voeg de kippenbouillon, tomaten, laurierblaadjes, Worcestershire sauce, het vlees en de vleessappen toe. 
  5. Dek af, zet de pan in de oven en braad het vlees in het midden van de oven in ca. 2 uur boterzacht. 
  6. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met behulp van twee vorken in draadjes; gooi de vetrandjes weg. Schep eventueel het vet dat op de saus drijft af. 
  7. Meng het vlees door de saus en voeg de paprikapoeder toe. 
  8. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout, appelazijn, Worcestershire sauce en paprikapoeder. Kook de pappardelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer met de saus

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.