Pasta met paddenstoelen en walnoten
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen* - 25 minuten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 100 g magere spekreepjes
- 400 g paddenstoelenmix, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 300 g vlinderpasta (farfalle)
- 200 ml crème fraîche
- 3 el platte peterselie, fijngesneden
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 40 g rucola
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en de spekreepjes ca. 3 minuten. Roer paddenstoelen, knoflook en bosui erdoor en bak ze ca. 5 minuten mee.
- Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Roer de crème fraîche, de peterselie en een soeplepel pastakookvocht door het paddenstoelenmengsel. Giet de pasta af en schep hem door de paddenstoelensaus. Schep de pasta in 4 pastaborden. Garneer met de walnoten en de rucola.
* Dit recept is simpel aan te passen voor 2, 6 of 8 personen. Verminder of verdubbel de hoeveelheden. De bereiding blijft hetzelfde.
TIP: Je maakt dit gerecht eenvoudig vegetarisch door de spekblokjes te vervangen door een handje Parmezaan ‘flakes’ of 150 g geraspte pecorino romano.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).