Recept:
Pizza met voorjaarsgroen
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN - CA. 30 MINUTEN
Ingrediënten:
- 4 kant-en-klare (bloemkool)pizzabodems
- 1 citroen (alleen het rasp)
- 4 takjes peterselie (fijngehakt)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 50 g rucola
- 4 el extra vergine olijfolie
- 220 g diepvrieserwten (waarvan 20 g ontdooid)
- 15 g basilicum
- 30 g hazelnoten
- 40 g Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
- 150 g ricotta
- 1 bakje erwtenscheuten (of andere kiemen)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng het citroenrasp met de peterselie en 1 teen knoflook. Houd apart. Doe de rest van de knoflook, de rucola, olijfolie, ontdooide erwten en het basilicum in een keukenmachine en draai tot een grof mengsel. Voeg de hazelnoten toe en draai tot deze grof gehakt zijn. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng verder op smaak met peper en zout.
- Blancheer de bevroren erwten 2 min. in kokend water met wat zout. Laat uitlekken en houd warm. Besmeer de pizzabodems ruim met het rucola-erwtenmengsel en verdeel de ricotta erover.
- Bak de pizza’s af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ze met de warme erwten en de erwtenscheuten. Maak af met het peterseliestrooisel.
TIP: Hou je van vlees, beleg de pizza dan na het afbakken met wat plakjes rauwe ham.
Dit recept komt uit het Proef! magazine maart-juni 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.