Quiche met witte asperges en pittige belegen kaas
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 60 MIN.
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 6 plakjes hartig taartdeeg
- 1 el boter
- 2 uien, fijngehakt
- 250 g verse spinazie
- 100 g extra belegen kaas (geraspt)
- 300 ml slagroom
- 5 eieren
- 2 el peterselie (gehakt)
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
- bakpapier
- bakbonen
Bereiding
- Kook de asperges in water met wat zout in 10 min beetgaar. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beleg de ovenschaal met de plakjes taartdeeg. Zorg dat de deegrandjes een beetje overhangen. Beleg het deeg met bakpapier en leg hier de bakbonen op. Bak 15 min. in de oven.
- Verwijder de bonen en het bakpapier en bak het deeg in de oven in 10 min. lichtbruin.
- Verhit de boter in een pan en bak de ui 5 min. zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie begint te slinken.
- Verdeel de ui en spinazie over de quichebodem en bestrooi met de kaas.
- Meng de slagroom, eieren en peterselie en breng op smaak met peper en zout. Giet over de ui, spinazie en kaas in de ovenschaal. Leg de asperges erop.
- Draai de oven terug tot 150 °C en bak de quiche 30-35 min.
- Laat 5 min. afkoelen en serveer.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).