Recept
Ribeyespiesen met koffierub
Recept
Nagerecht- 4 personen - 30 minuten + 20 minuten marineren
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 el versgemalen koffie (fijn maar geen poedervorm)
- 1 tl lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl versgemalen peper
- ½ tl oregano
- 1 tl mosterdpoeder
- ½ tl zeezout
- 800 g ribeye (4 cm dik)
- 2 el extra vergine olijfolie
Bereiding
- Steek de BBQ aan. Meng de knoflook, koffie, basterdsuiker, peper, oregano, het mosterdpoeder en zeezout tot een rub.
- Snijd de ribeye in stukken van 4x2 cm. Doe ze in een schaal en giet de olijfolie erbij. Strooi de rub erover en meng goed. Rijg het vlees aan vleespennen. Laat de rub 20 minuten intrekken.
- Gril de spiesen op de hete BBQ in ca. 8 minuten om en om bruin.
- Lekker met whiskeysaus (p. 37), gepofte knoflook, cherrytomaten, gepofte aardappelen van de BBQ met wat zure room en wat salsa verde met dragon en citroen (p. 37).