Skip to main content

Risotto met rode wijn en krokante pancetta

Recept

Risotto met rode wijn en pancetta

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten

Ingrediënten 

  • 100 ml rode wijn
  • 100 g pancetta 
  • 2 el extra vergine olijfolie
  •  ½ ui (gesnipperd) 
  • 400 g arboriorijst 
  • 1 l hete groentebouillon (van 1 blokje) 
  • 200 g Taleggio (korst verwijderd, in stukjes) 
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 170 ˚C
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes pancetta hier op. Bak 8-10 min. in het midden van de oven tot de pancetta krokant is geworden. Je kunt de pancetta ook in een koekenpan bakken
  3. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui zachtjes aan tot hij zacht begint te worden
  4. Voeg de rijst toe en bak enkele min. mee. Blus af met 100 ml rode wijn
  5. Roer de rijst los en meng er dan beetje voor beetje eerst de helft van de hete bouillon door. Blijf steeds roeren. Voeg vervolgens steeds een beetje van de rode wijn toe, terwijl je blijft roeren. Voeg nog zoveel bouillon toe als nodig. Blijf roeren tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min
  6. Meng de stukjes Taleggio door de risotto. Breng op smaak met wat zwarte peper. Laat de risotto enkele min. rusten
  7. Verdeel over 4 borden en verkruimel de pancetta erover. Je kunt als je dat mooier vindt de pancetta ook heel laten
  8. Serveer met de Parmezaanse kaas. 

Tip: Lekker met een eenvoudige salade van radicchio.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.