Recept:
Rosbief met sinaasappelsaus
Recept
Hoofdgerecht - 4 - 8 personen - 50 minuten
Ingrediënten
- 800 g rosbief
- 1 el extra veringe olijfolie
- 100 g boter
- 1 kleine ui (gensipperd)
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 1 tl tijm
- 3 sinaasappels (alleen het sap)
- 150 ml sherry
- zout, peper
Extra vleesthermometer (optioneel)
Bereiding
- Laat de rosbief 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan met een dikke bodem en voeg de boter toe. Bak de fosbief in ca 5 min om en om bruin. Zet apart.
- Bak in het braadvet de uit aan. Voeg het korianderpoeder, kaneelstokje, de kruidnagel en tijm toe en schep om. Giet het sinaasappelsap erbij.
- Doe de rosbief terug in de pan en braad 25 min op laag vuur of braad tot een kerntemperatuur van 51 tot 54 graden. Draai halverwege een keer om. Haal de rosbief uit de pan en laat 15 min rusten onder aluminiumfolie.
- Voeg de sherry toe aan het braadvocht en laat tot de helft inkoken. Snijd de rosbief in plakken en serveer met de saus. lekker met aardappels uit de oven en haricots verts.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).